• Gratis verzending bij een besteding vanaf € 39 euro
  • Gratis ophalen in IJsselstein
  • Inpakservice

Barnsteen 

Elke barnsteen ketting is uniek net als jou kindje.
sprankelend en fascinerend in hun uiterlijk en geeft ondersteuning.

Werking van barnsteen 

Barnsteen wordt door de homeopathische geneeskunde als een natuurlijk pijnstillend middel erkend. Ideaal dus bij o.a. tandjesleed. Barnsteen heeft een verzachtend effect bij baby’s en kinderen. Het helpt pijn te verzachten en ontstekingen te remmen. Hoe werkt dit dan? Er zijn twee theorieën over de werking van barnsteen. De meest gehoorde theorie is dat bij het dragen van een barnsteen ketting of barnsteen armband er een hoeveelheid barnsteenzuur vrij komt wat wordt opgenomen door de huid. Doordat de huid de barnsteen ketting verwarmd komt dit zuur vrij en kan worden opgenomen door de bloedbaan. De “Baltische barnsteen” afkomstig uit de Baltische regio staat bekend om zijn hoge niveau aan barnsteenzuur. Dit barnsteenzuur heeft een natuurlijke verzachting van pijn als effect. Evenals het remmen van eventuele ontstekingen.

Een minder bekende theorie is dat barnsteen dankzij opgewekte statische energie een positieve invloed heeft op het energielichaam. Hoe jouw baby barnsteen oplaad? Wanneer de huid van jouw kindje het barnsteen verwarmd of opwrijft, wordt deze elektrisch geladen. Barnsteen heeft een opmerkelijk laag soortelijk gewicht. Een barnsteen ketting voelt dan ook zeer licht aan, voor een baby zal barnsteen aanvoelen als een tweede huid. Barnsteen is dus geen kristal of mineraal. Wel bestaan er vele barnsteen sieraden die naast barnsteen ook edelstenen bevatten. Deze edelstenen hebben allen hun eigen werking.

Fysiek heeft barnsteen een pijnstillende en verzachtende werking. Daarnaast heeft barnsteen en positieve invloed op de darmwerking. De darmen van jouw baby zijn vanaf geboorte volop aan het rijpen. De grote overgang van vloeibaar naar vast voedsel kan worden ondersteund door jouw baby barnsteen te laten dragen.

Spiritueel hoort barnsteen bij de zonnevlechtchakra en is een zeer sterke talisman. Mentaal zal barnsteen ondersteunen bij het ontwikkelen van creativiteit, harmonie en geduld. Emotioneel is barnsteen dan ook een kalmerende steen en zal helpen bij het verwijderen van emotionele stress.

 

Verzorging Barnsteen  

Het wordt aangeraden de barnsteen ketting één keer per maand te wassen met een zachte zeep. Vervolgens dient de ketting gedroogd te worden in de zon. De hitte van de zon ondersteund de barnsteenzuren om weer omhoog te komen. Het is geen probleem om de ketting te dragen onder de douche of in bad. Het is echter onverstandig om deze te dragen in chloorhoudend water.

Veiligheidsinstructie

Wij adviseren de ketting alleen onder ouderlijk toezicht te dragen. Dit om stikgevaar te voorkomen. Daarnaast raden wij ten strengste af om de barnsteen ketting aan te houden tijdens het slapen. De ketting is ontworpen om te breken, mocht het onder spanning komen te staan. Doordat elke kraal individueel is geknoopt blijft deze in één geheel aanwezig. De ketting sluit met een schroefsluiting.